3 jaar Apart Audio in Nederland

Vandaag 21 september 2017 heeft Mennegat Trading BV exact 3 jaar de distributie in handen van het Belgische Apart Audio in Nederland. 3 jaren van pionieren, ontdekken, groeien en stabiliseren hebben geleid tot een loyaal dealernetwerk, een enorme hoeveelheid installatieprojecten en veel nieuwe inzichten. Een mooi moment om kort terug te blikken met directeur Herjan Mennegat.

Apart Audio ligt uitstekend in de markt

“Toen wij in 2014 de kans kregen om in Nederland aan de slag te gaan met Apart Audio kon ik niet wachten om te beginnen. In mijn optiek een ontzettend mooi merk met fantastische producten. Natuurlijk is het altijd afwachten hoe de markt reageert op zo’n wijziging in distributie. Maar ik kan niet anders zeggen dat dit heel positief is verlopen. Het helpt dat Apart Audio uitstekend in de markt ligt. Het merk voldoet exact aan wat de fabrikant pretendeert; Inventieve audio producten met karakteristieke klank, die door de installateurs makkelijk te installeren en in te regelen zijn tegen concurrerende prijzen. De 5 jaar garantie op de producten zegt genoeg.”

Dealernetwerk met focus

“Momenteel werken wij met een compact dealernetwerk die een sterke focus hebben op projecten waar achtergrondmuziek, omroep en presentatie gewenst zijn. Die focus zorgt ervoor dat er heel veel technische kennis aanwezig is van de producten, maar ook op toepassing van de installaties en de wijze waarop deze ingezet en bediend wordt. Met name in het bedrijfsleven, in sportaccommodaties en in de horeca worden eisen gesteld aan de weergave van de installatie, maar ook aan de bediening ervan. Vaak gebeurt dit door a-technische medewerkers. Onze dealers kunnen dit goed vertalen.” Op de vraag of er nog nieuwe dealers worden gezocht antwoord Herjan; ‘Zeker weten. Met name in de Randstad, Brabant en Limburg kunnen we groeien. Bedrijven mogen zeker contact met ons opnemen.”

20% groei verwacht voor 2017

In de afgelopen 3 jaar hebben de installateurs waar Mennegat Trading BV mee samenwerkt maar liefst 2.000 installaties mogen realiseren. Dit staat gelijk aan een 1.000.000 Watt aan versterker vermogen! Deze installaties bevinden zich in kantoren, bedrijfshallen, bedrijfsrestaurants, showrooms, sportvelden, sporthallen, restaurants, hotels, winkels en franchise-ketens. Maar ook bij overheidsgerelateerde instellingen zoals bibliotheken en uitvaartondernemingen is Apart Audio sterk vertegenwoordigd. “De referenties proberen we te verzamelen en te tonen op www.apart-audio.nl‘, gaat Mennegat verder. “Het is onmogelijk om ze er allemaal op te krijgen, maar onze dealers helpen allemaal mee. Onze groeiverwachting voor 2017 is 20%. Daar zijn we natuurlijk ontzettend tevreden mee en zorgt ervoor dat we ons kunnen blijven ontwikkelen als ideale distributiepartner voor installatiebedrijven.”

Een typische Apart Audio installatie in sporthal Velserbroek door Van Brienen Audiovisueel

De toekomst van Apart Audio

“Wij weten dat de fabrikant ontzettend is gefocust op het ontwikkelen van nieuwe producten. Niet om nieuwe producten te lanceren, maar om hun partners houvast te geven met installatievriendelijke mogelijkheden. Zo lanceerde Apart Audio recent de MA versterkers en hun update van de MASK luidsprekers met Clickmount systeem. Op het oog lijken het kleine verbeteringen, maar onze installateurs weten wel beter. Zij ondervinden dagelijks het gemak van de manier van installeren en aansluiten. Het bespaart ze tijd en de wijze waarop over geluidsinstallaties wordt nagedacht verandert.”

Toekomst Mennegat Trading BV

Tot slot de toekomst van Mennegat Trading als distributeur. “Wij zijn er heel goed van bewust dat het distributielandschap wijzigt. Wij springen hier heel nadrukkelijk op in door samen met onze klanten actief op zoek te gaan naar projecten. Onlangs hebben wij het Amerikaanse Community Professional opgenomen in ons pakket. Dit geeft ons de mogelijkheid om ook complexe audio-installaties invulling te geven. Indoor, maar zeker ook outdoor. We verwachten dat daar nog een merk aan toegevoegd gaat worden in de toekomst. Complementair aan Apart Audio en Community Professional. Verder hebben wij onszelf als doel gesteld om ons te ontwikkelen naar een 5-sterren distributeur. Wat dat precies inhoudt vertel ik niet. Maar natuurlijk mag iedereen mij daarover bellen!”

Op de foto zijn te zien Herjan Mennegat en Ferdi van den Berg van distributeur Mennnegat Trading BV. Meer info is te vinden op www.mennegat.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis advies aanvragen

Of bel ons direct op 085-2500917.