Geluidsinstallatie bedrijfshal

Onze geluidsinstallaties verzorgen 
muziek op de werkvloer voor uw medewerkers.
Via onze internet radio installaties
luistert u de hele dag storingsvrij naar de radio.

Goed advies nodig?

 • 24 / 7 Radio ontvangst
 • Niet goed, geld terug
 • Hoge kwaliteit muziek
 • 5 jaar garantie

Of bel direct met 085-2500917

De grootste voordelen van een centrale geluidsinstallatie in uw bedrijfshal:

Bouwradio die wordt vervangen door geluidsinstallatie bedrijfshal

Geen overlast meer van losse radio’s

Losse radio’s zijn een ARBO-nachtmerrie, omdat het volume niet beheerst kan worden. Bovendien storen ze vaak en staan er veelal meer radio’s tegelijk aan, waardoor er een chaotische werksfeer ontstaat. 

U voldoet aan de officiële ARBO geluidsnormen

Teveel geluid op het werk kan het gehoor beschadigen. Met een centrale geluidsinstallatie kan het geluidsniveau worden gereguleerd conform de richtlijnen van de ARBO.

Meting geluidsinstallatie bedrijfshal
NEN keuring geluidsinstallatie bedrijfshal

U voorkomt onnodige NEN3140 keuringen op losse radio’s

Verzekeraars kunnen u verplichten om de losse elektrische apparaten in uw bedrijfspand periodiek te keuren. Met een centrale geluidsinstallatie voorkomt u deze onnodige keuringen op losse radio´s. 

Het risico op brandgevaar vermindert sterk

Losse radio´s vormen een risico op brandgevaar en steeds vaker verbiedt de verzekeraar deze in een bedrijfshal. 

brandveiligheid door een nieuwe geluidsinstallatie bedrijfshal
Blije medewerkers door een nieuwe geluidsinstallatie bedrijfshal

Positieve werksfeer voor uw medewerkers

De radio hoort in Nederland bij het werk. Zodra we binnenkomen pakken we koffie en zetten we de radio aan. Omarm muziek en zorg er met een centrale installatie voor dat muziek meewerkt binnen uw bedrijf. 

Elke bedrijfshal een eigen geluidsinstallatie

Elke bedrijfshal is anders. En dat heeft te maken met het formaat en de indeling van de hal, alsook de aard van de werkzaamheden die daar plaatsvinden. Waar in de ene werkplaats gewerkt wordt aan het bewerken van staal vinden in een magazijn veelal logistieke processen plaats. Omdat het lawaai van deze processen veel van elkaar verschilt werken wij in elke bedrijfshal met andere geluidsinstallaties om de beste verstaanbaarheid te garanderen.
Mennegat-Referenties-134 - geplaatst

Specifieke luidsprekers

We zetten verschillende type luidsprekers in om de gewenste geluidskwaliteit te realiseren.
De 'bol luidspreker' heeft een bereik van 300 vierkante meter.

Speciaal gecalculeerd

Elke luidspreker heeft een ander bereik. Wij selecteren de juiste modellen na uitgebreide calculatie.

Op-de-juiste-posities

Op de juiste posities

Door deze op de juiste posities te monteren wordt een optimale verstaanbaarheid behaald.

Case: ‘Diverse radio’s op verschillende plekken, dat moest écht anders’

Tevredenheid over mega klus van 17.000 vierkante meter

,,Het was een heel proces om te komen tot de juiste keuzes. Maar als ik naar het eindresultaat kijk, ben ik eigenlijk heel trots.’’ Aan het woord is Richard Bredewold van Backstage AV uit Zwolle. Hij kijkt uit over één van de grote hallen van het bedrijf Pan Oston in Raalte. In drie weken tijd installeerde Bredewold met zijn bedrijf talloze audio-installaties van Apart Audio in de gloednieuwe bedrijfshallen.

Pan Oston begeeft zich in een groeimarkt. Het bedrijf is in Nederland de grootste leverancier van checkout- en selfservicesystemen. Ook is de onderneming één van de grootste werkgevers uit de regio. ,,Het bedrijf groeide de afgelopen jaren dusdanig hard dat we op onze oude locatie in vier verschillende panden werkten. Het werd dus tijd voor een nieuw onderkomen, waar we alles onder één dak konden bundelen’’, vertelt Michael Gale, verantwoordelijk voor de marketing bij het bedrijf. Het nieuwe pand bestaat uit onder meer zes grote bedrijfshallen, vijftien kantoorruimtes, een showroom en een multifunctionele ruimte die als onder meer als kantine voor het persoon dient.

Bredewold kreeg met zijn bedrijf Backstage AV een uitdagende opdracht mee voor het installeren van alle audio in ruimtes die bij elkaar bijna 17.000 vierkante meter groot zijn. ,,Per ruimte kunnen we het volume aanpassen, maar ook de bronkeuze. Zo is het mogelijk om in elke zaal of kantoorruimte naar andere muziek te luisteren. Mooi was dat medewerkers van de ‘vloer’ vanaf het begin van het proces nauw betrokken zijn. Uiteraard moest het geluid goed zijn, maar onze producten moesten ook ‘smoelen’. Soms zijn de speakers bijna niet zichtbaar omdat ze vrijwel volledig zijn weggewerkt in de omgeving. De lat voor de afwerking bij Pan Oston lag hoog, maar ik ben zeer tevreden over het eindresultaat.’’

 

De installatie van het alle audiosystemen verliep volgens Bredewold soepel. ,,We hebben drie weken lang met vier man aan dit project gewerkt en de uitdagingen die we ondervonden werden snel opgelost. Dan merk je dat het projectplan, zoals we dat van te voren hadden opgesteld, werkte. Er werd ook goed samengewerkt met andere aannemers. Gezien het resultaat is dit project bij Pan Oston voor mij een voorbeeldproject. Ik zou elke potentiële klant hiermee naar toe willen nemen om te laten zien wat er mogelijk is.’’ Ook Michael Gale is tevreden met het eindresultaat. ,,Het bevalt goed. Werknemers hebben echt goede muziek en goed geluid op de werkvloer. En als we eens een vraag hebben, dan komt er vanuit Backstage AV altijd snel een reactie.’’  

Goed advies nodig?

 • 24 / 7 Radio ontvangst
 • Niet goed, geld terug
 • Hoge kwaliteit muziek
 • 5 jaar garantie

Of bel direct met 085-2500917

Specifiek opzoek naar een oplossing?

Referenties waar we trots op zijn!

Centrale geluidsinstallatie in Hangar 12 van KLM

In Hangar 12 bij KLM op Schiphol stond voorheen 1 speaker op een plateau. Zo’n grote zwarte kast die je ook wel eens in cafés ziet. Deze speaker moest 13.000 m² oppervlakte van muziek voorzien. Dat ging natuurlijk niet. KLM benaderde ons om een oplossing te vinden om een prettige werksfeer door muziek te creëren, omroep mogelijk te maken en rondleidingen te kunnen geven. 

In Hangar 12 van KLM zijn recent nieuwe speakers geplaatst
Wilvo Yamaha heeft gekozen voor een nieuw audiosysteem in de bedrijfshal

Muziekinstallatie werkplaats Yamaha Racing Team

Het Yamaha Racing Team is gevestigd in het pand van hoofdsponsor Wilvo Metaalbewerking in Bergeijk. Wij werden gevraagd om achtergrondmuziek te laten klinken in de werkplaats, kantoren, kantine, woonkamer en fitnessruimte. Het resultaat is een zeer eenvoudig te bedienen multi-zone muziekinstallatie. In elke ruimte kan men de muziek via een digitaal bedieningspaneel instellen. In de werkplaats wordt vooral naar de radio geluisterd, waarbij het volume af en toe echt een tandje omhoog gaat.

Centrale radio in kantoren en magazijn Lampenlicht.nl

Lampenlicht.nl betrok recent een compleet nieuw pand. Men was de losse radio’s op de kantoren en in het magazijn helemaal zat. Besloten werd om te kiezen voor een centraal systeem waarbij de medewerkers in de kantoren en in het magazijn zelf een radiozender kunnen selecteren. Het signaal is afkomstig van een internetradio, waardoor er nooit meer storingen optreden en er een heel ruim aanbod is van radiozenders.

Wij hebben geluidsinstallaties mogen plaatsen bij:

Apart Audio Nederland op RTLZ

Elke bedrijfshal is anders. En dat heeft te maken met het formaat en de indeling van de hal, alsook de aard van de werkzaamheden die daar plaatsvinden. Waar in de ene werkplaats gewerkt wordt aan het bewerken van staal vinden in een magazijn veelal logistieke processen plaats. Omdat het lawaai van deze processen veel van elkaar verschilt werken wij in elke bedrijfshal met andere geluidsinstallaties om de beste verstaanbaarheid te garanderen.

Veelgestelde vragen

‘Hieronder de antwoorden op de vragen die ik het meeste krijg.’
Ferdi van den Berg

Ferdi van den Berg
Apart Audio Nederland

Een geluidsinstallatie wordt in de basis opgebouwd uit 5 componenten. De speakers, de versterker, een bediensysteem en de radio (of Spotify). Het laatste component is de kabel, waarmee alle onderdelen aan elkaar worden verbonden. Optioneel kan er een omroepmicrofoon of draadloze microfoon gekoppeld worden voor omroep- en of presentatiedoeleinden. 

Ja, dit is mogelijk. De meeste van onze installaties krijgen een verbinding met de ontruimingsinstallatie, wanneer deze aanwezig is. Zodra de ontruiming geactiveerd wordt zal de muziek- en omroepinstallatie middels een contact worden stil gelegd. Op deze wijze wordt het signaal van de ontruimingsinstallatie duidelijk hoorbaar. Zowel een slow-whoop systeem als gesproken woord. 

Draadloze oplossingen in bedrijfshallen zijn er (nog) niet. We houden deze ontwikkelingen goed in de gaten en zodra er een kwalitatief goed systeem op de markt is zullen we dit direct gaan testen. Wel kan er draadloos worden gestreamd, zodat medewerkers vanaf een telefoon muziek kunnen afspelen over de centrale geluidsinstallatie. 

Er zijn talloze mogelijkheden voor het weergeven van muziek en omroep in een bedrijfsmatige omgeving. Alleen al in ons assortiment zitten 180 soorten speakers. Welke speaker inzetten hangt af van de activiteiten die plaatsvinden in de hal, de aanwezigheid van achtergrondlawaai, de plaatsen waar uw medewerkers veelal actief zijn en natuurlijk de opbouw van uw werkplaats, productieruimte, magazijn, distributiecentrum of fabriek. 

Lees meer…

Zeker weten. Bij het toepassen van omroep is de spraakverstaanbaarheid van cruciaal belang. Dit heeft dan ook effect op de keuze van de luidspreker en posities waar deze geplaatst worden. In een perfect scenario kunnen we hier bij een nieuwe installatie over nadenken, zodat beide perfect geïntegreerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om een bestaande installatie uit te breiden met één van de twee. 

Een vraag die ons vaak wordt gesteld. FM verliest terrein. De kans is groot dat FM in 2023 compleet verdwijnt. Bovendien is de ontvangst van FM niet best. Zeker niet in panden van beton. Hoewel de geluidskwaliteit van DAB+ veel beter is, heeft DAB+ ook te maken met dit probleem. Er moet in beide gevallen een antenne geplaatst worden op een plaats waar de ontvangst goed is. 

Tegenwoordig heeft elk bedrijf in Nederland een stabiele internetverbinding. Daarom is de keuze voor internetradio logisch. U voorkomt hiermee storingen en bovendien krijgt u de keuze uit duizenden radiozenders. Hier zitten ook veel zenders tussen die non-stop spelen. Dus zonder muziek en zonder veel gepraat van DJ’s. 

Lees meer… 

Nee, absoluut niet. Wekelijks installeren wij geluidsinstallaties in werkplaatsen van autobedrijven, compacte productie- of inpakruimtes, kantines en showrooms. De kosten vallen ook echt ontzettend mee en u geeft uw medewerkers toch het plezier van radio op de werkvloer. Wij geven graag eens een vrijblijvende prijsindicatie af 

Onze voorkeur gaat hier niet naar uit, maar we begrijpen natuurlijk wel dat u hier budget kunt winnen. Zeker wanneer u beschikt over een aantal handige jongens in uw team. Onze audiospecialisten denken in dit geval graag met u mee. Zo zorgen we voor een aansluitschema, zodat jullie de speakers zelf kunnen installeren. Na installatie komen we de installatie wel graag in bedrijf stellen, zodat u verzekerd bent van een goede weergave.

Wij werken in Nederland nauw samen met een groep getrainde en gecertificeerde installatiepartners. Zij zijn verdeeld over Nederland en wij zullen uw installatie dan ook altijd laten plaatsen door een installateur die bij u in de buurt te vinden is. Wij zijn van mening dat dit qua service en aanpak de beste manier is. Deze installateurs zijn gespecialiseerd in de aanleg van audio (en vaak ook video) en kunnen samenwerken met uw elektrotechnisch installateur, IT-leverancier, technische dienst of facilitaire afdeling. 

 

Onze installaties worden geplaatst met 5 jaar garantie op de apparatuur. Componenten die binnen 3 maanden defect gaan worden kosteloos vervangen door een nieuw apparaat. Defecten na deze 3 maanden en binnen 5 jaar worden kosteloos gerepareerd door onze serviceafdeling. In geval van nood kan uw installateur voorzien in een vervangend model. 

Belangrijk om te vermelden is dat onze installateurs niet weggaan voordat u tevreden bent. Hierbij geldt onze niet goed, geld terug garantie. Bent u niet tevreden? Dan doen wij er alles aan om dit te veranderen.  

Geluidsinstallatie in jouw bedrijfshal?

Vraag jouw gratis offerte voor een geluidsinstallatie aan via de button hiernaast!

Goed advies nodig?

 • 24 / 7 Radio ontvangst
 • Niet goed, geld terug
 • Hoge kwaliteit muziek
 • 5 jaar garantie

Of bel direct met 085-2500917