Geluidsinstallatie kantoor

Onze centrale audio oplossingen dragen bij aan een prettige en plezierige werkomgeving voor al uw medewerkers. 

Goed advies nodig?

 • 24 / 7 Radio ontvangst
 • Maskeren van kantoor geluiden
 • Niet goed, geld terug
 • 5 jaar garantie

Of bel direct met 085-2500917

De grootste voordelen van een centrale geluidsinstallatie op kantoor:

Bouwradio die wordt vervangen door geluidsinstallatie bedrijfshal

Geen overlast meer van losse radio’s

Losse radio’s zijn een ARBO-nachtmerrie, omdat het volume niet beheerst kan worden. Bovendien storen ze vaak en staan er veelal meer radio’s tegelijk aan, waardoor er een chaotische werksfeer ontstaat. 

Zorg voor een open communicatie cultuur

Het is niet altijd handig wanneer uw medewerkers met oortjes op aan het werk zijn. Middels een centraal audiosysteem zorgt u voor een open communicatie cultuur.

Hoofdtelefoon muziek kantoor
Mennegat-1112-211

Positieve werksfeer voor uw medewerkers

De radio hoort in Nederland bij het werk. Zodra we binnenkomen pakken we koffie en zetten we de radio aan. Omarm muziek en zorg er met een centrale installatie voor dat muziek meewerkt binnen uw bedrijf. 

Productiviteit middels sound masking

Sound masking is een unieke manier om lawaai op kantoor te reduceren. Dit zorgt voor meer productiviteit en privacy. 

Lees meer…

Bridgespan Offices

Meer productiviteit, minder afleiding

81% van uw medewerkers vindt het leuk om met muziek te werken.
Op kantoor is ook het geval. Maar alleen… Zoveel mensen. zoveel wensen. 
Wij adviseren dat u als werkgever een koers bepaalt
en ervoor zorgt dat muziek weer mee gaat werken in uw bedrijf.  

Muzieksysteem

1 radiozender

1 radiozender zorgt voor rust op de werkvloer, maar natuurlijk kunt u ook per kantoor selecteren.

Regel centraal het volume en kies een radiozender naar voorkeur.

Bediening per kantoor

Via een overzichtelijk bedienpaneel kan de radio per kantoor bediend worden.

internetradio met app

Bediening via app

Dankzij een gebruiksvriendelijke app kunt u zender en volume van uw radio kunt bedienen.

Case: ‘Diverse radio’s op verschillende plekken, dat moest écht anders’

Isero BV heel tevreden met producten van Apart Audio

Van een oude vestiging met acht verschillende radio’s die op het plafond waren bevestigd, naar een splinternieuw pand met de nieuwste audio-producten en technieken van Apart Audio. Het is het verhaal van Isero BV uit Waddinxveen.

Isero BV is een ijzerwarengroothandel voor bouwprofessionals en technische diensten. Halverwege dit jaar betrok het bedrijf haar nieuw gebouwde pand in Waddinxveen. ,,In het verleden hadden we verschillende vestigingen, maar nu we in ons nieuwe onderkomen zitten, hebben we al onze afdelingen bij elkaar’’, vertelt Johan Terwijn als manager logistiek van het bedrijf. Voor de nieuwe vestiging was Terwijn op zoek naar een goede audio-oplossing. ,,Op de oude werkplekken stonden er diverse radio’s aan op verschillende plekken. Dat wilden we in onze nieuwe vestiging echt anders.’’

Apart Audio-leverancier Peter van Beek van Sol 4 Audio bood uitkomst. ,,We hebben goed geluisterd naar de wensen van Isero en konden ook een referentieproject laten zien. Zo hebben we veel van de mogelijkheden kunnen tonen. In het nieuwe bedrijfspand van Isero hebben we bijvoorbeeld gezorgd dat we het geluid per zone centraal kunnen regelen. Ook heb ik goed kunnen adviseren over onder meer de zender die op moet staan in hallen van deze grootte’’, vertelt hij. In grote bedrijfshallen en kantoren, zoals bij Isero BV, is het niet verstandig om radiozenders met veel gesproken tekst aan te zetten, meent Van Beek. ,,Dat gepraat versta je bijna niet en over het algemeen willen bedrijven toch muziek op de werkvloer. Daarom is het goed om te kiezen voor non-stopradiozenders.’’

Het project bij Isero BV werd door twee werknemers in vier werkdagen geïnstalleerd. ,,Door goede afstemming met Isero hebben we op locatie perfect kunnen werken. Ik ben trots op de audio-oplossingen die we hier hebben kunnen maken’’, zegt Van Beek. Ook Johan Terwijn is blij met het eindresultaat. ,,Ook met de optie om iets te kunnen omroepen in geval van nood. We zijn heel tevreden.’’  

Goed advies nodig?

 • 24 / 7 Radio ontvangst
 • Maskeren van kantoor geluiden
 • Niet goed, geld terug
 • 5 jaar garantie

Of bel direct met 085-2500917

Specifiek opzoek naar een oplossing?

Referenties waar we trots op zijn!

Centrale geluidsinstallatie in Hangar 12 van KLM

In Hangar 12 bij KLM op Schiphol stond voorheen 1 speaker op een plateau. Zo’n grote zwarte kast die je ook wel eens in cafés ziet. Deze speaker moest 13.000 m² oppervlakte van muziek voorzien. Dat ging natuurlijk niet. KLM benaderde ons om een oplossing te vinden om een prettige werksfeer door muziek te creëren, omroep mogelijk te maken en rondleidingen te kunnen geven. 

In Hangar 12 van KLM zijn recent nieuwe speakers geplaatst
Wilvo Yamaha heeft gekozen voor een nieuw audiosysteem in de bedrijfshal

Muziekinstallatie werkplaats Yamaha Racing Team

Het Yamaha Racing Team is gevestigd in het pand van hoofdsponsor Wilvo Metaalbewerking in Bergeijk. Wij werden gevraagd om achtergrondmuziek te laten klinken in de werkplaats, kantoren, kantine, woonkamer en fitnessruimte. Het resultaat is een zeer eenvoudig te bedienen multi-zone muziekinstallatie. In elke ruimte kan men de muziek via een digitaal bedieningspaneel instellen. In de werkplaats wordt vooral naar de radio geluisterd, waarbij het volume af en toe echt een tandje omhoog gaat.

Centrale radio in kantoren en magazijn Lampenlicht.nl

Lampenlicht.nl betrok recent een compleet nieuw pand. Men was de losse radio’s op de kantoren en in het magazijn helemaal zat. Besloten werd om te kiezen voor een centraal systeem waarbij de medewerkers in de kantoren en in het magazijn zelf een radiozender kunnen selecteren. Het signaal is afkomstig van een internetradio, waardoor er nooit meer storingen optreden en er een heel ruim aanbod is van radiozenders.

Wij hebben geluidsinstallaties mogen plaatsen bij:

Apart Audio Nederland op RTLZ

Elke bedrijfshal is anders. En dat heeft te maken met het formaat en de indeling van de hal, alsook de aard van de werkzaamheden die daar plaatsvinden. Waar in de ene werkplaats gewerkt wordt aan het bewerken van staal vinden in een magazijn veelal logistieke processen plaats. Omdat het lawaai van deze processen veel van elkaar verschilt werken wij in elke bedrijfshal met andere geluidsinstallaties om de beste verstaanbaarheid te garanderen.

Veelgestelde vragen

‘Hieronder de antwoorden op de vragen die ik het meeste krijg.’
Ferdi van den Berg

Ferdi van den Berg
Apart Audio Nederland

Een geluidsinstallatie wordt in de basis opgebouwd uit 5 componenten. De speakers, de versterker, een bediensysteem en de radio (of Spotify). Het laatste component is de kabel, waarmee alle onderdelen aan elkaar worden verbonden. Optioneel kan er een omroepmicrofoon of draadloze microfoon gekoppeld worden voor omroep- en of presentatiedoeleinden. 

Ja, dit is mogelijk. De meeste van onze installaties krijgen een verbinding met de ontruimingsinstallatie, wanneer deze aanwezig is. Zodra de ontruiming geactiveerd wordt zal de muziek- en omroepinstallatie middels een contact worden stil gelegd. Op deze wijze wordt het signaal van de ontruimingsinstallatie duidelijk hoorbaar. Zowel een slow-whoop systeem als gesproken woord. 

Draadloze oplossingen in bedrijfshallen zijn er (nog) niet. We houden deze ontwikkelingen goed in de gaten en zodra er een kwalitatief goed systeem op de markt is zullen we dit direct gaan testen. Wel kan er draadloos worden gestreamd, zodat medewerkers vanaf een telefoon muziek kunnen afspelen over de centrale geluidsinstallatie. 

Er zijn talloze mogelijkheden voor het weergeven van muziek en omroep in een bedrijfsmatige omgeving. Alleen al in ons assortiment zitten 180 soorten speakers. Welke speaker inzetten hangt af van de indeling van uw kantoorruimte en de wijze waarop de luidsprekers bevestigd kunnen worden.

Zeker weten. Bij het toepassen van omroep is de spraakverstaanbaarheid van cruciaal belang. Dit heeft dan ook effect op de keuze van de luidspreker en posities waar deze geplaatst worden. In een perfect scenario kunnen we hier bij een nieuwe installatie over nadenken, zodat beide perfect geïntegreerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om een bestaande installatie uit te breiden met één van de twee. 

Een vraag die ons vaak wordt gesteld. FM verliest terrein. De kans is groot dat FM in 2023 compleet verdwijnt. Bovendien is de ontvangst van FM niet best. Zeker niet in panden van beton. Hoewel de geluidskwaliteit van DAB+ veel beter is, heeft DAB+ ook te maken met dit probleem. Er moet in beide gevallen een antenne geplaatst worden op een plaats waar de ontvangst goed is. 

Tegenwoordig heeft elk bedrijf in Nederland een stabiele internetverbinding. Daarom is de keuze voor internetradio logisch. U voorkomt hiermee storingen en bovendien krijgt u de keuze uit duizenden radiozenders. Hier zitten ook veel zenders tussen die non-stop spelen. Dus zonder muziek en zonder veel gepraat van DJ’s. 

Lees meer… 

Nee, absoluut niet. Wekelijks installeren wij geluidsinstallaties in kleine kantoren, showrooms, bedrijfskantines en wachtruimtes. De kosten vallen ook echt ontzettend mee en u geeft uw medewerkers toch het plezier van radio op de werkvloer. Wij geven graag eens een vrijblijvende prijsindicatie af 

Onze voorkeur gaat hier niet naar uit, maar we begrijpen natuurlijk wel dat u hier budget kunt winnen. Zeker wanneer u beschikt over een aantal handige jongens in uw team. Onze audiospecialisten denken in dit geval graag met u mee. Zo zorgen we voor een aansluitschema, zodat jullie de speakers zelf kunnen installeren. Na installatie komen we de installatie wel graag in bedrijf stellen, zodat u verzekerd bent van een goede weergave.

Wij werken in Nederland nauw samen met een groep getrainde en gecertificeerde installatiepartners. Zij zijn verdeeld over Nederland en wij zullen uw installatie dan ook altijd laten plaatsen door een installateur die bij u in de buurt te vinden is. Wij zijn van mening dat dit qua service en aanpak de beste manier is. Deze installateurs zijn gespecialiseerd in de aanleg van audio (en vaak ook video) en kunnen samenwerken met uw elektrotechnisch installateur, IT-leverancier, technische dienst of facilitaire afdeling. 

 

Onze installaties worden geplaatst met 5 jaar garantie op de apparatuur. Componenten die binnen 3 maanden defect gaan worden kosteloos vervangen door een nieuw apparaat. Defecten na deze 3 maanden en binnen 5 jaar worden kosteloos gerepareerd door onze serviceafdeling. In geval van nood kan uw installateur voorzien in een vervangend model. 

Belangrijk om te vermelden is dat onze installateurs niet weggaan voordat u tevreden bent. Hierbij geldt onze niet goed, geld terug garantie. Bent u niet tevreden? Dan doen wij er alles aan om dit te veranderen.  

Geluidsinstallatie op kantoor?

Vraag uw gratis offerte voor een geluidsinstallatie aan via de button hiernaast!

Goed advies nodig?

 • 24 / 7 Radio ontvangst
 • Maskeren van kantoor geluiden
 • Niet goed, geld terug
 • 5 jaar garantie

Of bel direct met 085-2500917

GRATIS E-BOOK
'RADIO OP DE WERKVLOER'

Een must-read voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe geluidsuidsinstallatie voor zijn bedrijf.