Wilvo Yamaha heeft gekozen voor een nieuw audiosysteem in de bedrijfshal

Klant

Audiosysteem bedrijfshal Wilvo Yamaha Racing

Locatie

Bergeijk

Installateur

Backline AV

Functionaliteit

Radio, Achtergrondmuziek

Audiosysteem bedrijfshal Wilvo Yamaha Racing

Projectomschrijving

Wilvo Metaalbewerking is sinds kort met twee locaties gevestigd in het Brabantse Bergeijk. De locatie op de Melkweg doet dienst als fabriek. De nieuwe locatie is gelegen op de Wilgenakker. Hier is het kantoor van Wilvo te vinden en de huisvesting voor het Wilvo Yamaha Racing Team. Dit team komt uit in de koningsklasse van de motorcross. De MXGP. Installatiepartner Backline AV mocht het nieuwe pand van Wilvo voorzien van nieuwe audiovisuele middelen. Onderdeel van deze oplossing is een fantastisch audiosysteem voor bedrijfshal, kantoor, kantine, woonkamer en fitness.

Audiosysteem bedrijfshal

De bedrijfshal op de nieuwe locatie wordt gebruikt voor het Yamaha Racing Team. In de hal worden de motoren van de 3 coureurs klaargestoomd voor de volgende race. Een team van 10 personen sleutelt hier aan de motoren. Het nieuwe audiosysteem in de bedrijfshal zorgt hierbij voor de nodige gezelligheid en positieve energie. Terwijl er hard wordt gewerkt klinkt de nieuwste muziek door de luidsprekers en wordt er smakelijk gelachen om de flauwe grappen van de DJ´s op Radio 2, Veronica of Radio 538.

Multi-zone audio luisteren

Maar niet alleen de bedrijfshal van Wilvo is voorzien van achtergrondmuziek. Ook de overige ruimtes zoals kantoor, kantine, woonkamer en fitness hebben hun eigen audiosysteem. In de ruimtes kan via een digitaal bedieningspaneel een radiozender worden geselecteerd. Ook kan het volume in de ruimte harder of zachter gezet worden. Aan de achterzijde van de installatie staat alles met elkaar in verbinding. De medewerkers van Wilvo merken hier niets van, want zij kunnen de sfeer in hun eigen ruimte perfect bepalen met hun eigen bediening.

Cluster met luidsprekers

In de bedrijfshal is een audiosysteem geplaatst dat bestaat uit een viertal clusters. Een cluster wil zeggen dat er 4 luidsprekers met de rug tegen elkaar gemonteerd worden in een speciale beugel. Deze beugel wordt hoog in de bedrijfshal opgehangen aan een stalen kabel. Het grote voordeel hiervan is dat er een enorm brede afstraling van de muziek wordt behaald, waardoor een groot oppervlakte van de bedrijfshal hiermee is afgedekt. Nu kan dit ook op een andere worden opgelost door gebruik te maken van hoogwaardige pendel luidsprekers of bol luidsprekers.

Optimale verstaanbaarheid

De geselecteerde luidsprekers in de cluster zijn van het type MASK6CT. Deze luidspreker is geoptimaliseerd om een maximale verstaanbaarheid te realiseren. Een groot deel van de lage tonen is namelijk uit deze luidsprekers verwijderd, waardoor de nadruk ligt op het midden en de hoge tonen. Hierdoor komen vocalen en melodieën optimaal tot hun recht en is er geen reflectie van lage tonen. De luidsprekers zijn IP65 genormeerd en zijn dan ook ideaal voor gebruik in een bedrijfshal of industriële omgeving.

Stabiele internetradio

In Nederland beschikt het bedrijfsleven over een fantastische internetverbinding en dat is exact de reden waarom de internetradio zo populair is. Er kan zonder storingen geluisterd worden naar duizenden radiozenders. Er wordt slechts een beperkte bandbreedte gebruikt en bovendien kan de radiozender geselecteerd worden met een app. Heel veel voordelen ten opzichte van de oude FM systemen. Het lijkt er overigens op dat FM definitief zal komen te vervallen. Onlangs hebben wij een uitgebreid artikel geschreven over de verschillen tussen FM, DAB+ en internetradio.

Muziek zorgt voor arbeidsvitaminen

Bij Wilvo snapt men het. Muziek zorgt voor een hele fijne werksfeer, maar wel op gecontroleerde manier. De bouwradio’s met verschillende zenders en volumeniveaus zijn echt verleden tijd en hebben plaats gemaakt voor een multi-zone audiosysteem. In elke ruimte zijn luidsprekers geplaatst die passen bij die ruimte. Geen irritaties meer over het volumeniveau en geen discussies meer over de zender. En als er toch wat besproken dient te worden? Dan draait men het volume gewoon iets naar beneden. Eenvoudiger kunnen we het niet maken!

Audiosysteem in uw bedrijfshal?

Jaarlijks plaatsen onze installateurs bijna 1000 audiosystemen. Een groot deel daarvan zijn bedrijfshallen. Van werkplaats tot koelcel. Van fabriek tot distributiecentrum. Voor elke bedrijfshal weten wij een passend audiosysteem uit te denken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan onze informatiepagina over geluidsinstallaties in een bedrijfshal of bel direct met 085-2500917.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend
bij het uitdenken van de ideale geluidsinstallatie
voor uw bedrijfsruimte of sportaccommodatie.

Of bel ons direct op 085-2500917

Recent geïnstalleerd

Gratis advies aanvragen

of bel ons direct op 085 - 2500917