Klant

Motexion BV

Locatie

Vlaardingen

Installateur

SOL4

Functionaliteit

Radio, Achtergrondmuziek

Centrale radio installatie Motexion

Projectomschrijving

Motexion ontwikkeld en produceert voor alle merken en modellen bestelauto’s accessoires om deze zo goed mogelijk te beschermen. In het pand aan de Bellstraat in Vlaardingen worden moderne productiefaciliteiten gecombineerd met kantoor. Dagelijks wordt in 2 shifts gewerkt aan productie en het verzenden van de bestellingen. Motexion vroeg installatiepartner SOL4 om een centrale radio installatie te realiseren in de werkplaats. De installatie moet ook in staat zijn om een alarmsignaal af te spelen in het geval van ontruiming.

Nadelen van draagbare radio’s

Zoals bij veel bedrijven het geval is werd ook bij Motexion via draagbare radio’s naar muziek geluisterd. Op verschillende plaatsen in de werkplaats stond de muziek te knallen. Verschillende zenders waren te horen op verschillend volume. Een draagbare radio heeft maar een beperkt bereik. Daarom zien we dat het volume vaak hard wordt gezet, omdat het personeel zich nooit op één plek begeeft. Dit is vaak een doorn in het oog voor de productieleiders, werkplaats chef of directie. Een kakofonie van geluid maakt het werkklimaat onrustig en onoverzichtelijk.

De voordelen van een centrale radio installatie

Door te werken met een centrale radio installatie ontstaat een vorm van rust. In tegenstelling tot het luisteren naar verschillende zenders over verschillende radio’s kan er een afspraak met het personeel gemaakt worden inzake de programmering. Op welk moment luisteren we samen naar welke zender? De chef heeft bovendien controle over het volume. Heel prettig als er klanten of leveranciers rondgeleid worden. Met één draai aan de volumeregelaar kan het muziekvolume worden bijgesteld. Komt er een plaat voorbij die juist motiveert, dan kan het geluid natuurlijk harder worden gezet.

Egale verdeling van de luidsprekers

Omdat de muziek afkomstig is vanaf 1 bron (in dit geval een internetradio) kan dit signaal naar een grote hoeveelheid luidsprekers worden gestuurd. Bij het eerste werkbezoek van installatiepartner SOL4 is dit één van de belangrijkste zaken om te noteren. Waar kunnen de luidsprekers komen te hangen, zodat overal in de werkplaats muziek te horen is? In de installatie bij Motexion is hierbij gebruik gemaakt van verschillende luidsprekers. De keuze van de luidspreker is afhankelijk van de ruimte en de werkzaamheden met eventueel achtergrondlawaai, dat hierbij aanwezig is.

Het voorkomen van echo’s door glazen puien

De werkplaats van Motexion is uitgerust met glazen puien. Hierdoor ontstaat een open werksfeer, maar bij het verkeerd plaatsen van de luidsprekers kan een enorme hoeveelheid echo ontstaan. SOL4 heeft dit opgelost door in het midden te werken met 360 graden bol luidsprekers. Deze dekken een groot deel van de werkplaats met geluid. De zijkanten worden verder opgevuld met geluidprojectoren. Deze zijn weg gericht van de glazen puien, zodat er geen reflecties ontstaan. Op deze manier is de hele werkplaats gedekt en kan op elke plek naar de radio worden geluisterd.

Centrale radio installatie over internet

Internetradio is dé trend van dit moment. De kans is groot dat FM zal gaan verdwijnen in 2022. Bovendien is het bereik van FM dankzij de betonnen constructie van een werkplaats vaak moeilijk. Ditzelfde geldt voor DAB+. Internetradio daarentegen is bij een stabiele internetverbinding een geweldige oplossing. Duizenden zenders kunnen geluisterd worden. De zenders kunnen op de radio worden geselecteerd, maar ook via een app. Er is bovendien toegang tot heel veel radiozenders die geen reclame afspelen, maar non-stop muziek laten horen.

Recent geïnstalleerd

Gratis advies aanvragen

of bel ons direct op 085 - 2500917

Twijfels?

Download het gratis white paper met de 12 voordelen van een centrale geluidsinstallatie.