Klant

Moba Group

Locatie

Barneveld

Installateur

RDJ AV

Functionaliteit

Achtergrondmuziek, Omroep, Radio

Geluidsinstallatie fabriekshal Moba Barneveld

Projectomschrijving

De Moba Group bestaat uit meerdere bedrijven die samen ’s werelds meest toonaangevende fabrikant van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren vertegenwoordigen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Barneveld. RDJ AV mocht voor Moba meedenken bij de aanleg van een nieuwe geluidsinstallatie in één van de vele fabriekshallen. In de toekomst zal verder worden uitgebreid.

Draagbare radio’s zorgden voor chaos in de fabriekshal

Recent namen de medewerkers zelf draagbare radio’s mee naar de werkvloer. In de fabriekshal ontstond op deze manier een chaos van geluid. De bestaande geluidsinstallatie was flink verouderd en kon niet meer worden gebruikt. Toen is besloten in overleg met de directie om te kiezen voor een nieuwe, centrale geluidsinstallatie.

RDJ AV mocht zich buigen over het vraagstuk en is gevraagd om te starten bij de één na grootste fabriekshal. De installatie moest zodanig worden bedacht dat in de toekomst makkelijk kan worden uitgebreid naar de andere hallen. In de toekomst zal bovendien nieuw worden gebouwd en dient het signaal over enkele kilometers overbrugd te worden naar de nieuwe productiefaciliteiten. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van de techniek om audio over glasvezel te versturen.

In de fabriekshal waar de nieuwe geluidsinstallatie is aangelegd is gebruik gemaakt van de SPH20 luidspreker. Deze luidspreker is op een hoogte van 4 meter opgehangen en heeft zodoende een bereik van zo’n 250 m². In de hal zijn er intussen 20 geplaatst. Het is bovendien een zeer prijsbewuste oplossing, want deze luidsprekers hebben een verkoopprijs van € 80,00 bruto exclusief BTW.

Middels een internetradio wordt radio weergegeven in de hal. De radio is overal uitstekend te horen. Er wordt bewust gekozen om één zender weer te geven, waardoor een zekere rust gegarandeerd is. Optioneel kan de internetradio via een app worden bediend. Op deze wijze kan eenvoudig van zender worden gewisseld. Dit kan ook via een bedienpaneel op de wand naast de audiocentrale.

De geluidsinstallatie worden tevens als omroepinstallatie gebruikt. Omroepmededelingen vanuit de operator worden verstaanbaar weergegeven. Er kan hierbij worden gekozen om de omroep in sommige delen van de fabriekshal wel of niet weer te geven. Hierdoor kunnen bepaalde teams eenvoudig qua communicatie eenvoudig worden bereikt.

Het resultaat is een uitstekende geluidsinstallatie met achtergrondmuziek en verstaanbare omroep, die is geïnstalleerd met het oog op de toekomst. Het systeem zorgt voor een aangenaam muziekklimaat binnen Moba, waardoor een rust is ontstaan ten opzichte van de situatie met draagbare radio’s.

Recent geïnstalleerd

Gratis advies aanvragen

of bel ons direct op 085 - 2500917

Vergeet je gratis e-book niet!

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

GRATIS E-BOOK
'RADIO OP DE WERKVLOER'

Een must-read voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe geluidsuidsinstallatie voor zijn bedrijf.