Klant

Paprikakwekerij Duijnisveld

Locatie

Nieuwveen

Installateur

SOL4

Functionaliteit

Achtergrondmuziek, Radio

Radio installatie kwekerij Duijnisveld

Projectomschrijving

Paprikakwekerij Duijnisveld bestaat sinds 2006 en is gevestigd in Nieuwveen dat midden in Het Groene Hart van Nederland ligt. De kwekerij heeft een oppervlakte van 95.000 m², waar jaarlijks 36 miljoen paprika’s worden geteeld. De bedrijfsruimtes beslaan een oppervlakte van 5.000 m². Installatiepartner Peter van Beek is met zijn bedrijf SOL4 gespecialiseerd in het aanleggen van geluidsinstallaties voor de tuinbouwsector. Hij werd gevraagd een centrale radio installatie voor de kwekerij te installeren.

Muziek verhoogt productiviteit met 3%

Peter plaatst al jarenlang radio installaties in kassen. “Muziek is ontzettend belangrijk voor deze sector. Het werk is zwaar en in bepaalde periodes worden lange dagen gemaakt. Het luisteren naar de radio zorgt voor meer productiviteit (3%). Maar er melden zich ook minder mensen ziek en de medewerkers zijn er echt vrolijker onder. Het aanleggen van een centrale radio installatie betaalt zich dan ook echt in no-time terug.”

Oppervlakte van 95.000 m² dekken met muziek

Paprikakwekerij Duijnisveld heeft een oppervlakte van 10 hectare. Een uitdaging om volledig te dekken met muziek. Met speciale software rekent SOL4 uit waar de vochtbestendige luidsprekers geplaatst moeten worden. In de kas worden 24 dubbele projectiespeakers geplaatst. Omdat deze luidspreker van beide kanten muziek weergeeft kan een groot oppervlakte worden bereikt. De software toont waar de speakers geplaatst moeten worden.

Extra power bij de sorteerlijn

Waar het in de kas relatief rustig is wat betreft achtergrondlawaai is dit bij de sorteerlijn wel anders. Naast het feit dat hier meer medewerkers aanwezig zijn zorgt de sorteermachine voor het nodige geluid. Om boven dit geluid uit te komen zijn enkele extra projectiespeakers geplaatst. Deze zijn gericht op de plaatsen waar de medewerkers zich het meest bevinden. Zo kan er heel gericht geprojecteerd worden met de muziek.

Verwerkingsruimte en kantoor

De verwerkingsruimte is hoog en daarom hangen hier de zogenaamde bol luidsprekers op 4 meter hoogte. Deze hebben een afstraling van het geluid van 360ᵒ en zorgen hiermee voor een dekking van 250 m². In totaal 6 stuks dekken dan ook een totale ruimte van 1.500 m². Op kantoor zijn inbouwluidsprekers geplaatst. Elk kantoor heeft een eigen volumeregelaar, waardoor het personeel op kantoor zelf het volume kan instellen. Wel zo prettig wanneer er kort vergaderd wordt of een belangrijk telefoontje gepleegd moet worden.

Buitenlandse radiozenders ontvangen

In de tuinbouw zijn veel medewerkers van buitenlandse komaf werkzaam. Ook bij Duijnisveld is dit het geval. Door het gebruik van een internetradio is er een mogelijkheid om buitenlandse zenders te ontvangen. Het geeft een absolute boost aan de productiviteit en de werksfeer is een stuk prettiger. Natuurlijk is er een optie aanwezig om in het kantoor een andere radiozender te ontvangen. Optioneel kan via een timer functie ook een andere zender worden weergegeven. Op deze wijze kan de discussie over ‘welke radiozender aan moet staan’ worden voorkomen.

Recent geïnstalleerd

Gratis advies aanvragen

of bel ons direct op 085 - 2500917

Twijfels?

Download het gratis white paper met de 12 voordelen van een centrale geluidsinstallatie.