Vergelijking van hoorn luidsprekers voor buiten

Het is een trend dat tijdens sportwedstrijden meer muziek wordt afgespeeld. Een tune die klinkt als er is gescoord. Een lekker muziekje op de achtergrond tijdens de warming-up. Of het clublied als de ploeg het veld op komt lopen.

Op oude geluidsinstallaties klinkt die muziek echter niet altijd even lekker. Veel sportvelden zijn uitgerust met een 100V installatie die behoorlijk nasaal klinkt. Perfect voor het weergeven van omroepmededelingen. Absoluut niet geschikt voor muziek.

Steeds vaker krijgen wij de vraag wat de verschillen dan precies zijn. Inmiddels zijn er projecten waar muziek beter te horen is. Recente voorbeelden zijn een nieuwe geluidsinstallatie bij voetbalvereniging DTS’35 in Ede, bij de Koninklijke Watersportvereniging in Sneek en de Oost-tribune van Telstar in Velsen. Bij al deze projecten zijn nieuwe technieken gebruikt om de muziek beter tot zijn recht te laten komen.

Vergelijking hoorn luidsprekers

Om nu eens te laten horen wat het verschil nu exact is tussen de ouderwetse luidsprekers en de nieuwe generatie hebben we opnames gemaakt. Hoewel onze computers, laptops of smartphones er niet op in zijn gericht om luisterdemonstraties weer te geven denken we hiermee toch een goed beeld te kunnen geven.

Allereerst de traditionele 100V hoorn luidspreker. Bekend van sportvelden, wielerrondes en schaatsbanen. Volgens velen een retro geluid, maar absoluut ongeschikt als het op muziek aankomt.

Klank ouderwetse hoorn luidspreker

Vervolgens maken we de stap naar een muziekhoorn luidspreker. Wereldspeler op dat vlak is Community Professional. Zij rusten grote voetbalstadions uit met fantastische audiosystemen, maar wij houden het voor deze vergelijk simpel.

Klank muziekhoorn luidspreker:

Er is geen hoogwaardig stereo HiFi systeem voor nodig om deze verschillen te horen. Natuurlijk zit er een verschil in prijs van beide modellen. We praten over enkele honderden euro’s per luidspreker. Maar dit weegt niet op tegen de beleving die het publiek ervaart tijdens een sportevenement.

Let de komende periode maar eens op bij jullie eigen vereniging hoe het publiek reageert op de klank van een ouderwetse 100V hoorn luidspreker. Of de verstaanbaarheid hiervan. Een wereld van verschil!

Live demonstratie?

Nog meer overtuiging nodig? Ervaar dan zelf het verschil in buiten luidsprekers op één van de verschillende locaties in Nederland. Dit kan op een sportaccommodatie zelf, maar ook bij één van de specialisten op dit vlak Niehoff Sound & Light.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis advies aanvragen

Of bel ons direct op 085-2500917.